Bandy och ishockey
 • Under 1940 och 50-talet spelades bandy på Indalsälvens is vid Annedal.

 • 1956 Det fanns planer på att anlägga en ishockeybana vid gamla fotbollsplanen vid Indalsälven. Kommunen hade dock ett annat förslag.
 • 1957 En bana byggdes vid nuvarande fotbollsplanen. Den invigdes den 22 december med match mot Sollefteå. Seger 6-5 för BIF (förstärkt från Sundsvall)
 • 1958

  Fr. v: Kurt Krage, Sören Markgren och Eskil Söderström
  BIF deltog i div lV östra och vann serien och fick kvalspela för div lll. Nyförvärvet Sören Markgren gjorde bra ifrån sig. Tyvärr var skarpskytten B Kvick skadad större delen av säsongen.
 • 1959 Laget tog en tredje plats i div lll. BIF hade då även ett juniorlag och pojklag.
 • 1960 Laget åkte ur div lll. Man skyllde redan då på att banan var dåligt skottad, men det kan inte vara den enda orsaken till dåligt träningsintresse. Det fanns dock en del lovande juniorer, bl.a. Henry Klotz.
  Länk här till min hockeykarriär
 • 1961 Det gick dåligt i div lV, eftersom laget bestod mest av yngre spelare. Målvakten Björn Petersson gjorde bra ifrån sig och fick delta i TV-pucken.
 • Under 60-talet höll Bengt Kvick och Sune Fryklund i trådarna. Föreningen hade då endast ett juniorlag och ett pojklag, som vissa år gjorde bra resultat i östra serien. Dessutom deltog ett seniorlag i rinkbandy under några år.
 • 1971 avvecklas sektionen
 • 1978 bildas en ishockeysektion igen med Lasse Andersson som ordförande. En hel del ungdomar har visat sig intresserade men det krävs både tid och pengar för att hävda sig i den hårda konkurrensen.Vi träffades igen 2002

Helgen för midsommar 2002 träffades delar av hockeylaget från slutet av 1950-talet och början av 1960-talet. Hannu Sanden och Sune Fryklund stod som värdar. Vi sammanstrålade vid torget i Bispgården ditresta från Skellefteå i norr och Spanien i söder. Vi intog en välsmakande landgång vid Toves café under gemytlig samvaro och fortsatte sedan vidare till Döda fallet.
Många av oss hade inte sett den fantastiska förändring som skett där under 40 års tid. Vi fortsatte sedan vidare till Kung Chulalongkorns tempel i Utanede. En ung grabb guidade oss runt detta fantastiska tempel. Vem av oss kunde ha föreställt sig för 40 år sedan att kunna komma till en del av Thailand i Bispgården 2002. Visserligen kände man till kungens väg redan då. Men att det skulle få en sådan fantastisk utveckling hade nog ingen föreställt sig.

Resan fortsatte vidare på kungens väg och sedan över dammen i Hölle. Hannu låg i täten och det var nästan nätt och jämt att vi övriga hängde med. Vi stannade till ett kort ögonblick vid hemmet där Hannu växt upp och fortsatte sedan vidare till hans stuga efter Kämpensborgsvägen. Under mycket trevlig samvaro med mat, dryck, hyllningar och bastu, vaknade vi nästan alla tidigt nog nästa dag, för att lyssna på Sveriges match mot Nigeria i fotbolls-VM. Våra vägar skildes åter fram mot eftermiddagen och alla var överens om att det här måste göras om någon gång - kanske i Spanien.

Tack Hannu och Sune för en välarrangerad träff

Martin Bergman i december 2002

Klicka på bilden

Delar av hockeylaget från den tid det begav sig i sommarmundering 2002
Från vänster: Uno Ferlander, Rolf Rubensson, Hannu Sanden, Eskil Söderström, Martin Bergman, Björn Pettersson, Sören Markgren, Rolf Dahlgren och Jan Hagstedt.
Fotograf: Sune Fryklund


Tillbaka

Produktion & © : Webbateljén, Studio SOS, Osby, Sweden