www.bispgarden.com
Följande har vi funnit på Zündapp klubbens hemsida www.s-z-k.com/ under NostalgiHär kommer en bild från Urban som på sin 15-års dag fick en flång ny KS 50 -69 av pappa och mamma.
Zündappen köptes från Sollefteå och kom lastad fram på bussen till Bispfors. Sedemera byggdes den om med egen bakskärm och lykta från en släpvagn. Egna effektpipor fixades det också med men frågan är om moppen gick bättre? Hur som helst fick undertecknad för sig att köra ikapp med Norbergsbussen från Sundsvall där jag gjorde min skolpraktik på Nisses Radio & TV till hemmet i Bispfors. En resa på ungefär åtta mil.

Eftersom jag visste att bussen gjorde några stopp på vägen var jag säker på ett jämt race. Jag var i klar ledning ända tills krönet i Liden där Lidensboda expressen då var stationerad. Men då gick vevstaken rakt av och jag fick förnedra mig med att låna en telefon i ett närbeläget hus och be syrran Estelle låna farsans Ford och komma och bogsera hem mig de två resterande milen. Har nu blivit återfallsmopedist och äger bara "Dappar". Har bland annat ett fin original 1969:a röd samt en busversion av densamma men förstärkt i ramröret och under motorn med laserskurna plåtar samt i övrigt totalt genomgången. Pulverlackad är den för maximal tålighet och användbarhet.

Hälsningar

Urban Sundin SZK 330

TILLBAKA

Produktion & © 20 april 2004 Webbateljén,Osby, Sweden